Aquest dissabte, 2 de novembre, la Cartoixa d’Scala Dei ha viscut una gran festa dels vins de la DOQ Priorat, amb la 5ª Festa del Vin Blanc i la 1ª Mostra de vins dolços i rancis de la DOQ Priorat.

L’organització de la 5ª Festa del Vin Blanc i 1ª Mostra de vins dolços i rancis de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat ha dispensat durant tot el matí més de 500 degustacions. Els assistents han pogut tastar els vins presentats pels cellers de La Morera de Montsant i Scala Dei i també els vins dolços i rancis elaborats a la DOQ Priorat. Entre aquests vins ha destacat el vin blanc, un vi dolç sense graduació que s’està recuperant a la zona del Priorat.

Aquesta ha estat la primera vegada que la Festa del Vin Blanc de La Morera i Scala Dei s’ha realitzat a la Cartoixa d’Scala Dei, una proposta que ha tingut una gran acollida de públic durant tot el matí. A més dels assistents a aquesta festa vinícola cal sumar-hi els visitants del monument, que durant tot el matí han a les 300 persones.

Des de les 11:00 h del matí el passeig d’entrada a la Cartoixa ha rebut els expositors de productes alimentaris artesans i els cellers que presentaven els seus vins. Al migdia, la cuinera Mariona Quadrada ha fet una sessió de cuina amb vi, que ha tingut molt bona acollida entre els assistents.

Durant la tarda d’aquest dissabte es presentarà un documental realitzat per TV3 a l’entorn dels vins dolços i rancis i es farà una taula rodona en què participaran productors locals de vin blanc i vins dolços. La jornada finalitzarà amb una ballada de jotes i una degustació de pa amb vi i sucre.

El vin blanc

El vin blanc és un “vi dolç natural elaborat amb most, preferentment de garnatxa negra, fermentat en bótes de petita capacitat i sense addició d’alcohol” que s’acostumava a començar a beure pels voltants de Tots Sants a la zona del Priorat, i que des de La Morera i Scala Dei s’ha volgut recordar cada any amb aquesta celebració promoguda des de l’Ajuntament de La Morera i Scala Dei i que rep el suport del Consell Regulador de la DOQ Priorat.