La DOQ Priorat està formada per 12 zones de producció vitícola, les viles. Cadascuna de les diferents viles que conformen la DOQ Priorat responen a variables geogràfiques, ambientals, climàtiques, vitivinícoles, socials, històriques i econòmiques, a través de les quals es fixa l’arrel social del vi amb les arrels culturals de cada vila i s’identifica el vi amb cada una de les realitats socials de les mateixes, les quals van més enllà dels límits administratius existents.

​Les viles que constitueixen la DOQ Priorat són Bellmunt del Priorat, Gratallops, el Lloar, la Morera de Montsant, Porrera, Poboleda, Scala Dei, Torroja del Priorat, la Vilella Alta i la Vilella Baixa i les zones de Masos de Falset i les Solanes del Molar.

Bellmunt del Priorat
Scala Dei
Gratallops
El Lloar
La Morera de Montsant
Poboleda
Porrera
Torroja del Priorat
La Vilella Alta
La Vilella Baixa
Masos de Falset
Solanes del Molar

Els Vins de Vila

Els vins de vila, aquells que s’han elaborat a partir de raïms d’una mateixa vila, són una expressió del vincle d’aquests vins amb el territori. Són molts els cellers de la DOQ Priorat que elaboren vins de vila, podreu trobar-los al cercador de vins.

La DOQ Priorat us convida: vila a vila, festa a festa

El compromís amb el seu territori és un dels senyals d’identitat de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. És per això que des de la DOQ Priorat es col·labora en totes aquelles iniciatives que tinguin com a objectiu el foment de la cultura local i el respecte pel territori i el paisatge del Priorat.

Les formes de vida locals donen identitat a la zona i el Consell Regulador de la DOQ Priorat, preservant-les, també afavoreix el progrés i la millora del seu àmbit més proper. En aquest sentit, la DOQ Priorat (d’acord amb els ajuntaments i agents locals) ha promogut l’organització de diferents mostres, tasts i fires locals dedicades a la difusió dels vins de cada una de les viles d’aquesta regió vitivinícola. El Consell Regulador de la DOQ Priorat, els ajuntaments de la zona i els cellers locals volen fer un pas més i s’han posat d’acord per oferir un ampli programa d’activitats populars que durant tot l’any posen a l’abast del públic els vins del Priorat.