El Tast del Decenni, la redescoberta dels vins del 2007

El Tast del Decenni, la redescoberta dels vins del 2007

El Parc Tecnològic del Vi, VITEC, acull en el marc de la Fira del Vi, el Tast del Decenni, on es tasten els vins de la DOQ Priorat elaborats l’anyada 2007. 

La capacitat màxima del tast es calcula en només 36 tastadors i el nombre de vins màxims a tastar es ha quedat fixat en 18 vins. Les places disponibles per participar en aquest tast estan exhaurides des de fa unes setmanes.

El Tast del Decenni es planteja com un exercici de posada en comú dels diferents parers dels assistents, atesa la procedència paritària entre membres de cellers i professionals que provenen de diferents àmbits del sector (sommelieria, premsa especialitzada, món acadèmic…), i està pensat per aprofundir en el coneixement dels vins de la DOQ Priorat. 

El Consell Regulador de la DOQ Priorat, en col·laboració amb el Parc Tecnològic del Vi – VITEC, organitza aquest tast que cada any reuneix un selecte grup de tastadors, els quals són convidats a avaluar els vins sotmesos a tast a través d’una fitxa en què s’inclouen diferents paràmetres. Aquests indicadors permetran a l’equip que dirigeix el tast establir quines són les característiques principals de la collita 2007 segons els resultats d’aquesta sessió de tast. 

En l’equip de coordinació del Tast del Decenni hi col·laboren, entre altres, el director de VITEC Sergi de Lamo, el degà de la Facultat d’Enologia de la URV Joan Miquel Canals, el professor de l’Escola d’Enologia de Falset Toni Alcover i diferents representants del Consell Regulador de la DOQ Priorat.

2019-01-25T10:42:53+02:0001/05/2017|Batecs del Priorat|