El passat 2 de desembre una delegació d’unes 40 persones vinculades a la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, entre les quals viticultors, elaboradors i tècnics, va visitar la Denominació d’Origen Empordà per conèixer-ne el territori i alguns dels seus cellers i elaboradors. Aquesta visita és fruit d’un acord d’intercanvi que inclourà una visita d’una comitiva empordanesa la DOQ Priorat.

La intensa jornada va començar al voltant de les 11:15 h a la vila costanera de Colera (Alt Empordà) on la primera parada va ser per conèixer el celler Hugas de Batlle, un celler jove ubicat al centre del poble que produeix vi procedent de vinyes de costers situades en turons molt propers. Una de les particularitats d’aquest celler és la disposició de les tines en un pati a l’exterior.

La següent visita va tenir com a destí la finca Garbet, del celler Castell de Perelada, una espectacular vinya situada en costers i terrasses amb vistes a la Mediterrània i al Cap de Creus. La intensa tramuntana, un dels factors que més marquen la producció vitivinícola en aquesta regió, va acompanyar la visita guiada per l’enòleg Delfí Sanahuja, qui va donar tota mena de detalls dels sistemes i processos d’elaboració que se segueixen en aquest terrer tan particular i, en molts aspectes, força semblant al del Priorat.

Després de dinar es va realitzar l’última visita, a un celler que treballa més a l’interior, en concret a la vila de Capmany, amb una forta tradició vinícola. El celler Arché Pagès, fundat i gestionat pel jove productor format al Priorat Bonfill Arché Pagès, és tot un exemple de noves energies i innovació en un terrer on el granit i l’argila governen uns vins amb una forta personalitat.

Des del Consell Regulador s’ha valorat molt positivament aquesta visita i ja es prepara la tornada de la delegació empordanesa a la DOQ Priorat, amb la voluntat que pugui ser una trobada com a mínim tan satisfactòria i acollidora com ho ha estat aquesta.