Camins de la DOQ Priorat

Camins de la DOQ Priorat

“Al Priorat –com expliquen en Rafael López-Monné i Toni Orensanz a la guia ‘A peu pel Priorat del vi i l’oli’ (Arola Editors)– els camins tenen gust de vi i d’oli. Els empedrats, polits a força de ferradures i d’espardenyes, encara guarden el so de les mules, els renecs dels traginers, els salms dels cartoixans, les cançons de les mosses… Aquest és un territori ric en camins i en històries.”

Endinsar-se als camins del Priorat és penetrar dins d’aquestes històries. És resseguir les petjades dels antics pobladors de la comarca, a les ribes del gran Siurana, ara fa uns tres mil anys. És perdre’s per senders espirituals com els que et porten a l’ermita de la Consolació, un extraordinari mirador dels territoris que configuren la DOQ Priorat. Camins de vi que et mostren els contrastos geològics entre pissarres, gresos i calcàries, i que bateguen amb força. A la Vilella Alta, a Falset i a Gratallops. I també a Porrera, Torroja i Poboleda.

Si voleu recórrer el Priorat a peu i descobrir aquesta terra sense presses, la web www.turismepriorat.org us proposa fins a vuit rutes diferents de camins del vi. Per a perdre’s-hi, gaudir-los i assaborir-los.

2019-01-25T10:42:22+02:0025/07/2017|Batecs del Priorat|